FAQ

Vi har samlet en del af de spørgsmål, der ofte bliver stillet omkring Talentholdet her på siden, og håber det kan hjælpe interesserede. Skulle du brænde inde med spørgsmål, som ikke er besvaret herunder, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os. Find informationerne under siden “Kontakt”.

Q: Hvordan kommer man på Talentholdet?
A: Man kommer på Talentholdet via vores to åbne træninger, der afholdes i august eller september måned, som startskud til den nye sæson. Alternativt kan man søge optagelse på Aspirantholdet i Hedensted Gymnastikforening, og der igennem søge optagelse på Talentholdet. For sæsonen 2022-2023 er der åbne træninger mandag den 22. og torsdag den 25. august.

Q: Skal man først gå på Aspirantholdet før man kan komme på Talentholdet?
A: Nej. Talentholdet har et stærkt samarbejde med Aspirantholdet- også omkring optagelse. Det betyder i praksis, at Talentholdet hver sæson har besøg af gymnaster fra Aspirantholdet til udvalgte træninger i løbet af sæsonen. Ud fra de træninger og feedback fra aspirantholdstrænerne kan disse gymnaster få tilbudt en plads på Talentholdet allerede i foråret af den igangværende sæson, og dermed sikre sig en plads før udtagelsen i efteråret. Derfor betyder det ikke, at man skal gå på Aspirantholdet før man kan komme på Talentholdet.

Q: Er Talentholdet et konkurrencehold?
A: Nej. Talentholdet er et opvisningshold, som har fokus på dygtiggørelse. Vi tilbyder gymnasterne at deltage i individuelle konkurrencer, hvis der er gymnaster, som har lyst til at prøve det af. Herudover er der mange af gymnasterne som går til konkurrencegymnastik ved siden af Talentholdet.

Q: Hvor gamle er gymnasterne på Talentholdet?
A: Gennemsnitsalderen for en gymnast på Talentholdet er 13-14 år. Talentholdet består af gymnaster i alderen fra 8-16 år, men har også tidligere udtaget gymnaster som fylder 8 i løbet af første sæson.

Q: Hvordan er Jeres træningskultur?
A: Vores træninger bygger på kvalitet, ambitioner og det at have det sjovt. Alle vores træninger er ”åbne” forstået på den måde, at nysgerrige altid er velkomne til at komme ud og se en træning- så længe man kontakter trænerne inden træningsstart.

Q: Hvor kommer gymnasterne fra?
A: Gymnasterne kommer fra mange forskellige områder, hvilket skifter fra sæson til sæson. Gymnasterne kommer historisk set mest fra Hedensted Kommune, men der er også gymnaster fra både Horsens og Gauerslund.

Q: Hvor mange opvisninger laver Talentholdet?
A: Vi laver hver sæson et sted mellem 10 og 15 opvisninger plus eventuelle udenlandsture.

Q: Hvordan får man Talentholdet ud til ens lokalopvisning?
A: Vi oplever i nogle sæsoner stor efterspørgsel på at få os ud til en opvisning, så det bedste man kan gøre er, at kontakte vores holdleder hurtigst muligt, enten via mobil eller kontaktformularen her på hjemmesiden.

Q: Laver Talentholdet opvisninger i udlandet?
A: Ja. Vi har de seneste sæsoner lavet opvisning i juni måned for det danske mindretal i henholdsvis Slesvig og Eckernförde. Herudover var holdet i 2016 og 2019 til et gymnastikstævne i Bürstadt, Tyskland, hvilket forventes gentaget i sommeren 2023.